با مدیریت تکنولوژی

با مدیریت تکنولوژی

خوشحالم که اینجا هستید. من بهداد ‌فره‌وهر هستم. (Behdad Farahvahar) کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی MTM_Master in Technology Management -گرایش انتقال تکنولوژی Technology Transfer .

در این وبلاگ "با مدیریت تکنولوژی With MTM" با مطالب متنوعی در زمینه مدیریت و تکنولوژی پذیرای شما خواهم بود.

۱۲ مطلب در آبان ۱۳۹۶ ثبت شده است

۲۴آبان

آینده پژوهی، مطالعه آینده یا Future Studies


تصویر از OpenMind


مقدمه

درسال 1964 نیاز به پیش بینی تکنولوژی، منجر به انجام یکی از مشهورترین ارزیابیها با استفاده از روش دلفی ۵ گردید. در چارچوب حمایتهای موسسه رند ، خبرگان فنآوریهای مختلف طی یک پروژه مشترک مامور شدند که تکنولوژیهای نوظهور در یکصد سال آینده را پیش بینی نمایند. بررسی آنان شش مقوله «تحولات مهم علمی»، «کنترل جمعیت»، «اتوماسیون»، «پیشرفت در زمینه علوم فضایی»، «جلوگیری از جنگ» و «سیستمهای تسلیحاتی» را شامل میشد. این تکنیک از افراد میخواست که ضمن ارایه ارزیابی خود، پراکندگی پاسخهای سایر خبرگان را نیز در نظر گرفته و پس از بحث در مورد تفاوتها، نهایتا ارزیابیهای تجدید نظرشده خود را ارایه کنند.

(نتایج این تکنیک بطرز عجیبی در پیش بینی ظهور تکنولوژیهای دهه های بعدی، دقیق بود)
 
ویژگیها و مفروضات آینده پژوهی:

۲۴آبان

 

این پست صرفا جهت نمایش ربات حشره ای است که در هدر سایت میبینید

۲۴آبان

تصاویر مدیریتی در ادامه مطلب

۲۳آبان

چگونه مثل یک حرفه ای در گوگل جستجو کنیم؟

۲۲آبان

انتقال تکنولوژی دقیقا چیست؟

https://nlipw.com عکس از 

 

What exactly is technology transfer?

در ویدیویی کوتاه گرفته شده از وبسایت دانشگاه AUTM   ، موضوع انتقال تکنولوژی به اختصار معرفی میشود.

 

 


 

منبع ویدیو:

Managers, A. U.-A. (2014, Feb 18). What exactly is technology transfer? Retrieved from Association of University Technology Managers:

https://www.youtube.com/watch?v=ygX5zcU5vdg&feature=youtu.be#Vanderbilt

 

 

 

 

 

 

۲۲آبان

مانیتورینگ صنعتی ورقهای فولادی، حین پروسه تولید در کارخانه فولاد سازی

یکی از مشکلات مربوط به خواص مکانیکی فولاد عیبی است به نام تورق یا Lamination Defect. بدین معنی که اگر در هنگام شمش ریزی پس از ذوب، یک حباب ریز در شمش فولادی (حاصل از ناخالصی، حفره و ...) وجود داشته باشد، پس از طی مرحله نورد (زمانی که شمش مربعی تبدیل به ورق عریض میشود) آن حباب کشیده شده و فضای توخالی نسبتا بزرگی را بوجود می آورد. این فضای خالی تورق نامیده میشود. ضمن پایین آوردن درجه کیفی فولاد؛ استفاده از این ورق در برخی صنایع که در آنها ورق تحت کشش خواهد بود خطرناک است. 

این ایراد عموما در داخل ورق فولادی نهان است. البته خریداران میتوانند قبل یا بعد از خرید توسط یک کارشناس مجهز برای بررسی آن ورق (توسط امواج التراسونیک) اقدام نموده، در صورت کشف ایراد از خریداری و بکارگیری آن اجتناب کنند. 

 

مساله چیست؟

آنچه شرح داده شد ضرر و زیانهای زیادی بدنبال دارد. اگر فولاد نامرغوب در مرحله نخست یعنی در همان کارخانه فولاد شناسایی میشد میتوانست بعنوان ضایعات علامتگذاری شده و راهی بازار مصرف نشود. چه بسا همانجا به چرخه ذوب مجدد برگردد. 

حال که چنین نیست ممکن است خریداران بدون کشف این موضوع از ورقی که دارای ایرادی در داخل آن است استفاده کنند و حوادثی رخ دهد. برخی از خریداران این ورقها سازندگان ساختمانهای فولادی، سازندگان جرثقیل و غیره هستند. با توجه به تناژ مصرفی بالایی که این دست خریداران دارند، احتمال تست تک به تک ورقها پیش از خرید بسیار بعید به نظر میرسد. 

 

راهکار چیست؟

فناوری "مانیتورینگ صنعتی ورقهای فولادی حین پروسه تولید در کارخانه فولاد" یا "The monitoring of metal and steel manufacturing processes"  میتواند در مسیر خط تولید ورق ها قرار گرفته و آنها را از نظر عیوب سطحی و زیر سطحی بازدید کند. همچنین گواهینامه کیفیت آن نیز توسط کارخانه فولادسازی صادر گردد. در این صورت نیازی هم به انجام تستهای التراسونیک توسط مصرف کننده ها نمی باشد. 

 

در ویدیوی زیر نمونه ای از فناوری تشخیص عیوب در حین پروسه تولید ورق فولادی را مشاهده کنید:

 

 

 
 

ویدیو از DIMECC HighTech

 

 

 

مطالعه بیشتر 

۲۲آبان

در این ویدیو، یک جرثقیل عظیم و متحرک 900 تن را که برای ساخت پل های بتنی بکار میرود ملاحظه میکنید. این جرثقیل از نظر ظرفیت (حداکثر توان بار برداری به واحد تُن) و توانایی حرکت در تمام جهات دکارتی (x,y,z) قابل توجه است. البته فاکتور عظمت آن نیز حیرت آور است. طراحی و تولید چنین جرثقیلی به دانش و تکنولوژی بسیار پیشرفته از نظر سازه، مکانیک، الکترونیک برخوردار است.

 
 

 

۲۱آبان

انتقال احساسات با تغییراتی در تکنولوژی فیلمبرداری 

به این ویدیو نگاه کنید؛ دختری لاتین تبار با موها و چشمهایی تیره در 19 ثانیه احساساتی که دارد را به شما نشان میدهد. بخوبی به او نگاه کنید و در چشمهایش خیره شوید. به سختی میتوانید انتقال احساسات را منکر شوید.

 


 

 

این کلیپ استودیویی با وضوح 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه در حرکت آهسته به تصویر کشیده شد تا احساسات را به نمایش بگذارد و به شاتی بسیار قابل توجه تبدیل شد. 

به زبان دیگر این فیلم با سرعت واقعی ضبط نشده است اما بیننده متوجه سرعت و مکان نمیشود بلکه تحت تاثیر نگاه قرار خواهد گرفت.

 

به دلیل کاهش خودکار کیفیت در سرور های وبلاگ میتوانید فایل اصلی را با حجم 1.85mb از اینجا دانلود کنید.

۲۱آبان

تصویر از https://realbusiness.co.uk

مدیریت تکنولوژی برای مدیران و مهندسان در حوزه تحقیق و توسعه یا  R&D

آشنایی عمیق مهندسان با مفاهیم علمی مدیریت تکنولوژی و ماهیت تحقیق و توسعه و نقش جایگاه آن در سازمان‌ها و فعالیت‌های پژوهشی- صنعتی راهی است برای توسعه‌ و رشد تکنولوژی شرکت‌ها.

تحقق اهداف کسب‌و‌کار و بهره‌وری منابع مادی و انسانی سازمان‌ها از اهداف غایی مدیریت هر سازمانی می‌باشد.

 

طبق طرحی از سازمان مدیریت صنعتی، اهم مفاهیم  قابل توجه برای مهندسین که مایل به انطباق این رشته با مدیریت تکنولوژی نیز می باشند موارد زیر است:​

  • آشنایی با جایگاه تحقیق و توسعه
  • انواع تحقیق و توسعه
  • مراحل تکنولوژی و حاشیه سود
  • استراتژی تحقیق و توسعه
  • تجزیه و تحلیل SWOT
  • چشم‌انداز تکنولوژی
  • نقش "تحقیق و توسعه" در "کسب و کار"
  • اثر رقابتی تکنولوژی
  • نسل‌های تحقیق و توسعه
  • ریسک، دستاورد و سرمایه‌گذاری تحقیق و توسعه
  • سازماندهی و سلسله مراتب سازمانی در تحقیق و توسعه
  • رهبری تکنولوژیک
  • تصمیمات تکنولوژیک
  • معیارهای جذابیت و مدیریت سرمایه‌گذاری پروژه‌ها
  • مدیریت دانش و مالکیت فکری
  • منابع انسانی در تحقیق و توسعه (انگیزش، شایستگی، نردبان فنی، کارتیمی)
  • زیرساخت‌ها (ساختمان، آزمایشگاه‌ها، مراکز آزمون، پلنت‌ پایلوت)
  • بهداشت، ایمنی و محیط زیست

 

 منبع

 

۲۱آبان

عکس از پارک علم و فناوری یزد http://ystp.ac.ir


معرفی پارک های علمی به اختصار

پارک علم و فناوری چیست؟

پارک‌های علم و فناوری (Science park) به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی و حلقه‌ای از زنجیره توسعه اقتصادی مبتنی بر فناوری، شکل گرفتند

در تعریفی دیگر، پارک علم و فناوری سازمانی است که با هدف افزایش ثروت در جامعه توسط متخصصان حرفه‌ای مدیریت می‌شود و جریان دانش و فناوری را میان دانشگاه‌ها، موسسات تحقیق و توسعه، شرکت‌های خصوصی و بازار به حرکت می‌اندازد.


اهداف پارک فناوری:

ازجمله اهداف ایجاد پارک‌های فناوری، افزایش نوآوری تکنولوژیک، توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی متخصصان است و بسیاری از سیاستگذاران از پارک‌های فناوری به عنوان بخشی از یک راهبرد اندیشمند و هماهنگ برای توسعه ملی یا منطقه‌ای نام می‌برند.


اگرچه هر شهر یا کشوری ممکن است دلایل متفاوتی برای ایجاد پارک‌های فناوری داشته باشد، ولی عموما هدف اولیه از تشکیل یک پارک فناوری افزایش تعداد شرکت‌های کوچک و متوسط دانش‌محور است تا در یک محیط اقتصادی به فعالیت بپردازند. از این شرکت‌ها به عنوان پشتوانه بخش خصوصی برای کمک به تنوع اقتصادی نام برده می‌شود.


کشورهای در حال توسعه که تجربه چندانی در زمینه فناوری ندارند، ممکن است از پارک‌های فناوری جهت جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای ایجاد شغل و همچنین افزایش درآمدهای مالیاتی استفاده کنند.



سرویس‌های ممتازی که در پارک‌های علمی و فناوری ارائه می‌شوند:

آموزش: وجود دانشگاه‌ها (یا داشتن پایگاه‌هایی در آنها) و مراکز تحقیقاتی و محققین ورزیده، زمینه را برای برگزاری دوره‌‌های آموزش کلاسیک در حد ممتاز (فوق‌ لیسانس و دکترا) و نیز دوره‌‌های آموزشی تخصصی در رشته‌های مختلف را با کمترین هزینه ممکن فراهم می‌کند.


اطلاعات: وجود مرکز یا مراکز اطلاع ‌رسانی مدرن، این امکان را به وجود می‌آورد که اطلاعات در زمینه‌ های مختلف از طریق نشریات و کتب موجود در کتابخانه‌ ها و یا بانکهای اطلاعاتی به هنگام در اختیار پژوهشگران قرار گیرد. در غالب پارکها و شهرک‌های علمی و فن آوری پست الکترونیکی برای انتقال اطلاعات از طریق شبکه‌ های جهانی، کاملاً فعال است. به علاوه مدیریت این پارک‌ها به طور پیوسته برگزاری سمینارها و کنفرانس‌های مورد نیاز را در دستور کار خود دارد.


ثبت و اختراعات: در پارک‌ها و شهرک‌های علمی و فناوری این امکان به سادگی فراهم است که حاصل ابداعات و نوآوری های پژوهشگران به نام خود آنان ثبت و حقوق آنان محفوظ بماند.


منبع


ملاحسینی, م. (1390, آبان 10). پارک علم و فناوری چیست؟. بازیابی از همشهری آنلاین: http://www.hamshahrionline.ir/details/150057

 

 


لیست پارک های علم و فناوری ایران


لیست کامل تر مشخصات مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری

دریافت